NIEUW BOEK: Leading in a Wicked World 🌍

Ons nieuwe boek, Leading in a Wicked World is nu overal verkrijgbaar!

Koop het via Amazon of Managementboek.nl.

Ons verhaal begon op Ashridge, in maart 2020, waar Matthias Schramm en ik (samen met onze dierbare cohortvrienden) begonnen aan het laatste jaar van onze Executive Coaching Master. Vanwege Covid was dat de enige keer dat we elkaar in levende lijve zagen.

Door de jaren heen hebben we altijd contact gehouden. Om de week spraken we op Zoom over hoe Covid-19 ons leven en werk beïnvloedde. We spraken over de “wicked world” waarin we leven, hoe leiders in onze organisaties daarmee omgingen, de problemen met de mentale gezondheid en de supply chain waarmee mensen probeerden de dealen. En we bespraken onze dromen,  onze ambitie om een goede plek te creëren voor onze kinderen, alle vier hockeyspelers, zij het veld- en ijshockey.

We begonnen onze verhalen op te schrijven, omdat we geloofden dat er misschien iets interessants in zat dat we konden delen. We spraken over verhalen van vroeger, herlazen de Wizard of Oz met onze kinderen, keken naar The Matrix, Space Odyssey en Barbie en in Den Haag ontkwam ik in ’23 niet aan het prachtige en indrukwekkende werk van M.C. Esther.

Omdat we allebei in het Engels werken, maar het gevoel hadden dat onze woordenschat en schrijfstijl voor verbetering vatbaar waren, besloten we redacteuren in te schakelen. En daar was Dara Colwell, die bezig was met de renovatie van haar huis in Portugal en daar iets intellectueels bij nodig had. We waren zo blij met haar vertaling van onze teksten naar goed leesbaar Engels. En het was zo leuk om met haar samen te werken 🙌

Omdat we vinden dat ieder boek inspirerende illustraties nodig heeft, zijn we op zoek gegaan naar getalenteerde designers. En die hebben we gevonden! Sebastian Samariter en Corinna Ehl begrepen echt de magische sfeer die we aan het boek wilden toevoegen. In de komende weken zullen we meer over hen en de verhalen achter de afbeeldingen vertellen.

Afgelopen februari zagen Matthias en ik elkaar voor de tweede keer. Samen met Dara genoten we van een diner in een Italiaans restaurant in Arnhem.

En afgelopen maandag kwam het boek van de band. Wat een gevoel!

We zijn nu klaar om ons verhaal met de wereld te delen. Een verhaal waarin je wordt uitgenodigd om het pad van het witte konijn te volgen, wat uiteindelijk je eigen pad blijkt te zijn. Een verhaal vol verwijzingen van bekende en onbekende wetenschappers, verwijzingen naar bekende sprookjes en vragen om je eigen innerlijke kompas te volgen.

We zijn erg geïnteresseerd in jouw inzichten na het lezen van het boek en zullen daar een interactieve ruimte voor creëren, zowel online als offline.

Het boek is verkrijgbaar in onze hele wicked world; hier zijn de links: LeadinginaWickedWorld.com

Bedankt voor deze reis Matthias Schramm, en voor het plezier en de inspiratie onderweg.

Het is tijd om te dansen met de wicked world. 💃

Goede reis!
Sonja Wekema

Inspiratie

Meer