Verander de wereld: maak je bed op

Het is 1983. Ik ben 7 jaar en hoor mijn moeder roepen 'Maak je bed op voordat je beneden komt!' Iets waarvan ik op dat moment niet altijd het nut inzag. Totdat ik de speech van William Mc Raven zag....

Zijn motto: “als je iedere ochtends je bed opmaakt, heb je de eerste taak van de dag volbracht. Het geeft je de juiste start om later die dag meer taken succesvol af te ronden.” Mc Raven is ervan overtuigd dat je met deze mindset de wereld kunt verbeteren.

De speech die hij in 2014 aan de University of Texas gaf, raad ik daarom iedereen aan.

Misschien een beetje laat, maar alsnog: Bedankt mam!

“Begin elke dag met een afgeronde taak. Vind iemand die je door het leven zal helpen. Respecteer iedereen. Weet dat het leven niet eerlijk is en dat je vaak zult falen. Maar als je dan risico’s neemt… Verman je in dondere tijden. Verzet je tegen de overheersers. Help de onderdrukten.

En als jij deze dingen doet, dan zal de volgende generatie en de generaties daarna, leven in een wereld die beter is dan de wereld die we vandaag kennen. En wat ooit hier begon, zal de wereld dan werkelijk hebben veranderd – in positieve zin.”

Admiraal William McRaven, 2014
(vertaald door Sonja Wekema)

Inspiratie

Meer